Vedlikehold
Bestikk, kvalitet, holdbarhet og vedlikehold
Rustfritt stål må, pr. definisjon inneholde minst 12 % krom for å kunne inneha betegnelsen rustfritt stål
Stålbestikket som dominerer markedet i dag deles inn i to hovedgrupper: 18 % krom og 10 % nikkel (18/10) og 18 % krom og 8 % nikkel (18/8) i tillegg finnes 13 % og 18 % krom uten nikkel
Vedlikehold/holdbarhet/slitestyrke
Sliping og polering er metoder som hindrer rustangrep, og høyglanspolert bestikk i 18/10 har bedre motstandskraft mot korrosjon enn de andre kvalitetene. Stålbestikket bør derfor ikke utsettes (over tid) for salter og syrer som bl.a. finnes i matvarer. En annen viktig huskeregel er: la ikke rustfritt bestikk ligge i direkte kontakt med gjenstander av andre metaller i oppvaskkummen. Vann påvirker stålet og misfarging kan bl.a. skylles vannkvaliteten på stedet og at jernholdig vann setter flekker «bløtt» vann som er forholdsvis surt, kombinert med kobberrør (varmtvannsrør) kan sette flekker og danne utgangspunkt for ytterlige skader.
Vask i oppvaskmaskiner
Til tross for at dagens bestikk er av høy kvalitet, kan det skades i oppvaskmaskinen pga. det høyeffektive og alkaliske vaskemiddelet Følg derfor våre råd!
1. Bruk ikke mere oppvaskmiddel en anbefalt
2. Hell ikke oppvaskmiddelet direkte på dekketøy og bestikk, men ha det i rommet som er bestemt for dette
3. Vask opp så snart som mulig (matrester kan forårsake korrosjon)
4. Skyll av bestikket før det settes i maskinen
5. Forskjellige rustfritt materialet som står sammen kan forårsake korrosjon. La derfor knivene stå adskilt fra annet bestikk i maskinen.
6. Plasser ikke bestikket for tett. Dette øker faren for riper
7. Bestikk med plastskaft stilles med skaftet opp. Det hindrer vannet i å trenge ned i plasten.
Når skaden har oppstått:
Misfarging kan fjernes med et ikke- slipende metallpussemiddel (f.eks. pussemiddel for krom)Regelmessig puss av metallbestikk hindrer korrosjon, gir bedre økonomi og et vakrere bord.
Kvalitet og økonomi.
Pris, kvalitet og behandling er avgjørende for bestikkets levetid. Regelmessig bruk av oppvaskmaskinen forringer ikke kvaliteten dersom bestikket behandles med omtanke. Bruk av «festbestikket» til hverdags er god økonomi.
Vedlikehold
Kategorier
- Nyheter
- Porselen
- Servering
- Salt & Pepper kvern og bøsse
- Chafing dish og tilbehør
- Frokost
- Frokost display
- Skjærebrett frokost
- Cambro fat, skåler og boller
- Kurver
- Bar Utstyr
- Fat og lokk
- Apotek olje & eddik
- Te
- Dispensere
- Serviett system
- Bestikk system
- Serverings brett
- Askebeger
- Menyer
- Tang og klyper
- Mugger krukker sausenebb
- Kanner med lokk, Terrin, Karott
- Serverings bestikk
- Serveringsfat Buffetfat
- Trillebord
- Melamin fat & boller
- Glass
- Bestikk
- Oppvask kurv
- Kjøkken
- Stekepanner
- Kjeler / panner i aluminium
- Pølse, hamburger & pommes frites
- Termometer
- Skjærebrett
- Bakeplater
- Diverse småutstyr kjøkken
- Pizza
- Slynger og presser
- Siler
- Øser
- Visper
- Målebeger
- Slikkepotter
- Kjøkken bolle
- Vannøser og stålbøtter
- Stekespader
- Tresleiv & røre årer
- Tidsur & vekter
- Boks åpner
- Magnetlist Hengelist
- Kokkekniver Gen Ware
- Victorinox kniver
- Baking
- Knivsliping
- Multi kutter manuell
- Kjeler/ Panner i rustfritt stål
- GN Kantiner
- Teknisk
- Kaffe / Te
- Transport/ oppbevaring
- Reservedeler